SAMAT hisselerinde Volkan Yazgan vurgunu!

14 kişi ve bir şirketin hesaplarına yasak geldikten sonra hissede tekerleği Volkan Yazgan’ın çevirmeye başladığı, Oğuz Binicioğlu ile birlikte 2 milyon hisse sattığı söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Borsa çevrelerinde Volkan Yazgan ismi konuşulmaya başlandıktan sonra Saray Matbaacılık (#SAMAT) hisselerinde sert düşüş başladı. Volkan Yazgan’ın Oğuz Binicioğlu ile birlikte hareket ettiği ve çok sayıda isme yüksek fiyata hisse pazarladıktan sonra kayıplara karıştığı ileri sürülüyor. Yazgan’ın geçmişte yaptığı benzer operasyonlarla binlerce yatırımcıyı mağdur ettiği biliniyor.

YÜZDE 1275 YÜKSELDİ

Geçen yıl mart ayında 80 kuruş seviyesinde olan Saray Matbaacılık hisseleri 9 ayda 11 liraya kadar yükseldi. Yani hisselerde yüzde 1275 oranında fiyat artışı yaşandı. Yaşanan bu işlemlere yönelik yürütülen incelemeler sonucunda, bir şirket ve 14 şahsa ait hesaplara yaptırım uygulanmasına karar verildi.


(BÜYÜK HALİ İÇİN GRAFİĞİ TIKLAYIN)

14 KİŞİYE İŞLEM YASAĞI GETİRİLDİ

SPK Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, SAMAT pay piyasasında 5 Kasım 2020 - 17 Aralık 2020 döneminde meydana gelen miktar ve fiyat hareketlerine ilişkin Kurul'un incelemesi sonunda, Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Piyasa Dolandırıcılığı" maddesinde yer alan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe bulunduğuna karar verildi.

Bu kapsamda Kurul, aralarında Ahmet Semih Yıldırım, Aslıhan Havare, Bedi Uğur Havare, Bedrettin Sefa Yıldırım, Büşra Kurtulmuş, Cem Dursun, Ferhat Dursun, Nevzat Yıldırım, Pembe Yörür, Sabahattin Reha Şen, Sena Yıldırım, Süleyman Al, Yunus Pehlivan ve Yusuf Kürşad Uzal isimli 14 şahsa ek olarak, Kayalıoğlu Orman Ürünleri unvanlı şirkete, 07.01.2021 tarihinden itibaren başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

SAMAT operasyonunda 15 hesaba yasak geldi

ABDURRAHMAN YILDIRIM İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Kayalıoğlu Orman Ürünleri Adana merkezli bir şirket. Yasak gelen isimlerin geneline bakıldığında ise borsacı Abdurrahman Yıldırım’a yakın isimler olduğu ileri sürülüyor. Yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımında da Abdurrahman Yıldırım’ın aracılık ettiği iddiası uzun bir süre borsa kulislerinde konuşuldu.

HİSSELERİ SATTI, KAYIPLARA KARIŞTI

Volkan Yazgan’ın, Yıldırım ve çevresindekilerin hesaplarına yasak gelmesini de fırsata çevirdiği öne sürülüyor. Yazgan ve birlikte hareket ettiği söylenen kişilerin yaklaşık 2 milyon adet hisse sattığı daha sonra da kayıplara karıştığı iddia ediliyor. Kendisine ulaşma imkanı bulan kişilerin “Neredesin?” sorusuna” ise “Otobanın yanındayım” şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Bu arada yasaklılar listesinde yer alan, Saray Matbaacılık Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Pehlivan’ın da iddialara göre hissede operasyon yapan ekibin yönlendirmesiyle yüksek miktarda hisse taşıdığı söyleniyor.

BİST'te 4 hisse daha tedbir kapsamına alındı

Risk iştahı arttı, borsalarda zirve serisi yeniden başladı

Borsalarda yönü bu açıklama belirleyecek

Fonların toplamaya başladığı hisseler

BİST açılış seansı emirlerinde değişiklik