Sabancı Rusya’ya yatırım mı yapacak?

Davos'taki zirvede yabancı ülke liderleri ile buluşacak Türk şirketlerden biri de Sabancı Holding. Rusya Federasyonu‘na bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Sabancı Holding yönetimiyle görüşecek.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Dünyanın etkili siyasetçileri ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki zirvesi bugün İsviçre'nin Davos kasabasında "Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" temasıyla başladı.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Davos Zirvesi'ne ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Norveç başbakanı Erna Solberg, Pakistan Başbakanı İmran Han, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gibi ülke liderleri katılacak.

Davos'ta Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil edecek. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan gibi iş insanlarının da katılacağı Davos'ta Sabancı Holding'i ise CEO Cenk Alper temsil edecek.

TATARİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Davos'taki zirvede Türk iş dünyası, yabancı ülke liderleri ve şirketlerle de görüşmelerde bulunacak. Bunlardan biri de Sabancı Holding. Edinilen bilgiye göre Rusya Federasyonu‘na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Nurgaliyeviç Minnihanov, Sabancı Holding yönetimiyle görüşme kaydedecek.

Tataristan Cumhurbaşkanı'nın Tataristan'da yatırım fırsatları ve teşviklerinin görüşeceği iddia ediliyor.
Tataristan'da Hayat Kimya, Kastamonu Entegre, Şişecam, Coşkunöz Holding başta olmak üzere 180 Türk şirketi yatırım yaptı. Bu yatırımların toplam değeri ise 2.5 milyar dolar.