Rusya’dan Ukrayna’ya hava üslerini açanlara açık tehdit!

ABD, “Ukrayna’ya Polonya savaş uçakları üzerinde çalışıyoruz” dedi, Rusya’dan sert uyarı geldi: Diğer ülkelerin hava üslerinin Ukrayna tarafından kullanılması, söz konusu ülkelerin çatışmaya dahil olması olarak görülecektir.

Rusya-Ukrayna savaşının 11'inci gününde, Rusya’dan tansiyonu daha da yükselten tehdit geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, diğer ülkelerin hava üslerinin Ukrayna Hava Kuvvetleri'nce kullanılmasının, söz konusu ülkelerin çatışmaya dahil olması olarak görülebileceğini açıkladı.

Açıklamanın, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in, “ABD, Ukrayna'ya Polonya savaş uçakları için anlaşma üzerinde aktif olarak çalışıyor” sözlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Önce Ukrayna'nın savaşa uygun tüm hava unsurlarının imha edildiğini duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, devamında diğer ülkelerin hava üslerinin Ukrayna Hava Kuvvetleri'nce kullanılmasına ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Sözcü Konaşenkov, "Bu ülkelerin hava üslerinin Ukrayna hava araçları için üs olarak kullanılması ve sonrasında bu araçların Rus Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kullanılması, söz konusu ülkelerin silahlı çatışmaya dahli olarak görülebilir" dedi.

Rusya'dan kritik Ukrayna açıklaması

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına çağrı

 

Rusya: Ukrayna'ya ait askeri üss vuruldu