RTA'ya 18 ülkeden rekor talep

RTA Laboratuvarları, toplam 18 ülkeye 1.5 milyon koronavirüs tanı kiti ihracatı gerçekleştirdi. Şirketin, Nisan ayı sonuna kadar olan 2 milyon adetlik test kiti satış hedefinin aşılacağı tahmin ediliyor

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören RTA Laboratuvarları (RTALB), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ürettiği tanı kitlerinin üretim ve ihracatında rekorlara imza atıyor.

3 Nisan tarihine kadar 10'u aracılı, 8'i direk olmak üzere toplam 18 ülkeye tanı kiti ihracatı gerçekleştiren şirket, hali hazırda 4 ülkeye de numune gönderildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyurdu.

1.5 MİLYON ADET KİT SATILDI

Bir aydan kısa süre içinde 1 milyon 132 bin 260 adet tanı kiti üreten RTA, bağlı ortaklığı A1 Yaşam Bilimleri ile birlikte toplam 1 milyon 494 bin 690 adet satış rakamına ulaştı. Açıklamada yer alan bilgilere göre RTA ve A1 Yaşam, söz konusu satışlardan 19 milyon 426 bin 621 lira ciro elde etti.

"2 MİLYON ADETLİK SATIŞ HEDEFİNİ AŞABİLİRİZ"

RTA, daha önce yaptığı açıklamada Nisan ayı sonuna kadar 2 milyon adet test kiti ihracatı hedeflendiğini belirtmişti. Şirket tarafından bugün yapılan açıklamada ise, 2 milyonluk kit teslimi hedefinin aşılacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Dünya RTA Laboratuvarları'nın geliştirdiği kitlerin peşinde