Rodrigo ve İzfas hisselerinde alengirli işlemler

İzmir Fırça ve Rodrigo Tekstil hisselerinde karşılıklı alım yapıldığı iddiaları borsa kulislerini hareketlendirdi.

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Rodrigo Tekstil hisseleri uzun süredir borsa kulislerinde Kocakafa Erkan isimli oyuncuyla anılıyor. Kocakafa Erkan’ın İstanbul Anadolu yakasında Güzin Işık isimli çok parası olan 70 yaşını geçmiş bir kadının hesabına yüklü miktarda Rodrigo Tekstil hissesi aldırdığı iddia ediliyor.

GÜZİN IŞIK KAP’A AÇIKLAMA YAPTI

Güzin Işık’ın KAP’a yaptığı açıklamalarda şirketin yüzde 6’sından fazla hissesine sahip olduğunu beyan etmesi de bu iddiaları doğrular nitelikte. Kulislerde bu iddiaların dilden dile dolaştığı bir dönemde şirketin patronu Bekir Küçükdoğan’ın yüklü miktarda hisse satışı yapmak istemesi de manidar bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

KURBAN HESAP MI?

Güzin Işık’ın kurban olarak seçildiği öne sürülen operasyonun diğer hamlesi ise İzmir Fırça (İZFAS) hisselerinde gerçekleştirilen işlemler olduğu ileri sürülüyor. Yine Güzin Işık’ın fonlamasıyla İzmir Fırça hisselerinde 250 bin lota yakın alım yapıldığı kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor. İZFAS hisselerinde işlem yapan Serkan ile Kocakafa Erkan’ın iki hissede karşılıklı alım yaparak birbirlerine destek oldukları iddia ediliyor.

İZFAS VE RODRİGO’DA KARŞILIKLI HİSSE ALIMLARI

Serkan Korkmaz'ın Rodrigo hissesi aldığı, Kocakafa Erkan’ın da karşılığında İZFAS hissesi aldığı dile getiriliyor. Devam eden alengirli işlemlerin nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor ancak, ICBCT hisselerinde yaptığı işlemlerde hesapları sıfırlayan Kocakafa Erkan için sıkıntılı bir dönem başladığı söyleniyor.

Manipülatörler ICBCT’de fena çarpıldı