Rıza Kutlu'nun yeni kitabı avcılık

Son kitabı “Avcıbaşı Galip Reis ve Çırak"ta hobisi avcılığı ele alan Rıza Kutlu Işık’ın bir de borsa kitabı yazması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ı borsa çevrelerinde tanımayan yoktur. 25 Şubat 1963 Bartın doğumlu olan Rıza Kutlu Işık, ikinci kitabını yazmış. 2010 yılında çıkardığı ilk kitabında iş hayatında yaşadığı deneyimleri aktaran Işık, bu kitabında ise hobisi olan avcılığı ele alıyor. Kitabın ismi; ‘Avcıbaşı Galip Reis ve Çırak.’



BORSADA ŞİRKETLERİ ERİYOR, O HOBİLERİYLE ÖVÜNÜYOR

Borsadaki hisseleri yatırımcıların yüzünü güldürmese de Rıza Kutlu Işık, hobileri olan eğlenmeyi seven çok renkli bir kişiliğe sahip; karatede 3. Dan mertebesine ulaşmış bir kişilik. Boğaz’da katamaran tipi özel tasarlanmış sürat teknesi yarışları düzenliyor. Işık, bir hobi olarak başlattığı şarap üretim faaliyetlerini Ankara Kalecik’de sürdürüyor ve ürettiği şaraplar, piyasada Chateau Kalecik markası adı altında satılıyor.



SPK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Rıza Kutulu Işık aynı zamanda, Işıklar Enerji  ve Yapı Holding, Nığbaş Çimento, Çemaş ve Usaş Uçak Servisi gibi halka açık şirketlerin patronu. Sermaye Piyasası Kurulu, ismi Çevik kardeşler ile anılan Rıza Kutlu Işık hakkında suç duyurusunda bulundu ve yargılanmaya devam ediyor.



HİSSELERİNİ TAMAMI KURUŞLU FİYATLARDA

Renkli kişiliği ve pahalı hobileriyle tanınan Rıza Kutlu Işık’ın borsa karnesi ise o kadar başarılı değil. Işıklar Enerji ve Yapı Holding’in hisseleri 5 liradan 26 kuruşa kadar geriledi. Niğbaş Çimento 3.5 liradan 60 kuruşa düşüş gösterdi. Çemaş Döküm, 10 liradan 58 kuruşa kadar hızla gerildi. Usaş Yatırım Holding ise 3 liradan 40 kuruşa kadar değer kaybetmiş durumda. Yanı Işıklar Grubu’nun halka açık hisselerinin tamamı kuruşlu fiyatlardan işlem görüyor. Bunlar bedelli bedelsiz sermaye artırımları fiyatlara yansıtılmış fiyatlar. Çemaş Döküm halka arzdan sonra 30 liraya kadar yükselip sonra hızla düşüşe geçmişti.  



BİR DE BORSA KİTABI YAZMASI BEKLENİYOR

‘Avcıbaşı Galip Reis ve Çırak’ isimli kitabında hobisi olan avcılığı ele alan ve Amerika'da avcılığın 3 milyar dolarlık bir endüstri haline dönüştüğünü belirten Işık’ın bir de borsa üzerine kitap yazması bekleniyor. Bir hisse halka açıldıktan sonra nasıl 3 liradan 30 liraya yükselir? SPK bir patron hakkında neden suç duyurusunda bulunur? Bir şirket sürekli sermaye artırım yaparak neden yatırımcılarından para toplar? Kuruşlu rakamlara gerileyen hisselere yatırım yapan kişilerin psikoloji…  

Yatırımcılar Rıza Kutlu Işık’tan borsa anılarını anlatacak yeni bir kitap yazmasını bekliyor.