Ünlü bankanın stratejistinden Afrin ve piyasa yorumu

Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirmiş olduğu askeri operasyonun piyasalarda yaratacağı etkiyi Denizbank Yatırım Grubu Stratejisti Orkun Gödek yorumladıı

Son zamanlarda Türk varlıklarının üzerinde baskı oluşturan Afrin’e yönelik operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün resmen başladı. Zeytin Dalı adı verilen operasyonda ilk olarak F16’lar terör örgütlerine ait hedefleri bombaladı. F16’ların yağdırdığı bombalardan sonra bugünün ilk saatlerinde tanklar da sınırı geçti.

Peki Afrin’e gerçekleştirilen bu operasyon piyasaları nasıl etkileyecek? Dunya.com’dan Selçuk Altun’un haberine göre, Denizbank Yatırım Grubu Stratejisti Orkun Gödek şunları söyledi:  
"Bir haftadır zaten gerek içeride gerek dışarıda kamuoyu oluşturma çabaları ve algı yönetimi devam ediyordu. Hafta boyunca da içeride işlemlerin en önemli dalgalanma nedeni operasyon beklentisiydi. Cuma günü ikinci yarıda hızlanan satış baskısı da buradan kaynaklanıyordu. Operasyonun başlaması bilinmezin ortadan kalkması açısından kısmen olumlu, ancak süresi, kapsamı gibi tartışmalar bir süre daha baskının aralıklarla devam etmesine neden olabilir. Dünyanın önemli ülkelerinden gelen ilk tepkilerin de siyaseten zorda kalmaya neden olmaması stresi azaltabilir. Yine de ilk fiyatları ve pazartesi gününü görmekte fayda var."