Penta hisseleri neden düşüyor?

Penta Teknoloji hisseleri 2.5 ay gibi kısa sürede 55 liradan 25 liraya kadar düşüş gösterdi. Hissede düşüş bilanço rakamlarından sonra hızlandı.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım (#PENTA) hisselerinde ortakların hisse satışıyla başlayan düşüş hız kazandı. Yılbaşında 55 lira olan hisseler dün 25.56 liradan kapandı. Şirketin bilançosunu açıklaması ve ardından yapılan analist toplantısı düşüşün hızlanmasında etkili olan en önemli faktör olarak gösteriliyor. Sanki şirket ABD borsalarında işlem görüyormuş gibi bilançosunu ABD Doları olarak tutuyor. Bu yüzden de 500 milyon lira beklenen kar rakamı 100 milyon liraya kadar düşüş kaydetti.

Yöneticiler de bu konuda gayet rahat açıklamalar yapabiliyor. Penta Teknoloji Yönetim Kurulu Murahhas Azası Mürsel Özçelik, bir açıklamasında, TL bilanço yapılması halinde şirketin karının 2002 yılı 9 aylık dönemde 407 milyon lira olacağını söylüyor.

Şirketin mali verilerinin ve gelecekle ilgili projeksiyonların paylaşıldığı analist toplantısında beklentiler karşılanmamış olacak ki hissede satışlar devam ediyor.

Yatırımcımlar dolarla tutulan bilanço kalemlerinin karı önemli oranda eritmiş olmasına tepki gösteriyor.

Hissede yaşanan sert düşüş karşısında Borsa İstanbul, şirketin yönetimine ‘olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin’ nedenini sordu. Klasik yanıt geldi: “Açıklanmamış özel bir durum yok.”

Borsada Ülker Grubu’na yakışmayan işlemler

Ülker yine zarar açıkladı