Pegasus'tan yaptırım açıklaması

Pegasus, basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kendilerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bir bildirim olmadığını açıkladı

Pegasus hakkında çıkan idari yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Şirket, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden kendilerine ulaşan bir bildirimin olmadığını duyurdu.

İŞTE PEGASUS'TAN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA


Çeşitli medya organlarında kurumumuzla ilgili yer verilen idari yaptırıma ilişkin haberler ile ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Şirketimize ulaşan bir bildirim bulunmamaktadır. Bu yönde bir bildirim söz konusu olması durumunda kamuoyuna gerekli bilgilendirme Şirketimizce yapılacaktır. 

METNİN İNGİLİZCESİ ŞÖYLE:

Our Company has not received any notice from the Civil Aviation Administration in relation to an administrative fine as suggested by several news announcements. In the event of such notification, necessary information will be provided by our Company

İDDİALAR ÜZERİNE PEGASUS’A İNCELEME

Pegasus hakkında iddiaları gündeme getiren haber şöyle:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, gönüllü raporlama sistemi sayesinde Pegasus Havayolları’nda uçuş görev süresinin aşıldığı ihbarını aldı. Şirkette incelemeler yapması için bir ekip görevlendiren SHGM, raporlamadaki iddiaların doğru olduğunu tespit etti.
Şirket yöneticilerine SHGM tarafından idari yaptırım cezaları verildi. SHGM ilk olarak Pegasus Havayolları’na para cezası verdi. Ardından uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı kaptan pilot Nadir Kabaş’ın form 4 yetkisini de iptal etti.
Kabin ekiplerinin uçuş sürelerinin ihlal edilmesiyle ilgili sorumlu tutulan Kabin Hizmetleri’nde ise Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy ‘a Form 4 sahibi olmadığı için henüz bir ceza verilmedi.
Şirket Genel Müdürü Sertaç Haybat ile Kalite Müdürü Kemal Helvacıoğlu’na da ihtar cezası verildi. SHGM’nin twitter hesabından yapılan açıklamada, “Gönüllü Raporlamalardan da faydalanarak uçuş görev sürelerini aştığı iddiası yapılan ilgili havayolu firmasına denetleme yapılmıştır. Bu denetleme neticesinde firmaya, ilgili yöneticilerine para cezası kesilmiş; ilgili yöneticinin Form4’ü iptal edilmiştir” ifadeleri yer almıştı.