Pegasus hisseleri 'uçuşta'

Pegasus Hava Yolları hisseleri yüksek hacimle tavan fiyattan işlem görüyor

Pegasus Hava Yolları  hissede son üç gündür süren alımların ardından, bugün de yüksek hacimle tavan fiyattan işlem görüyor.
Analistler hissedeki yükselişle ilgili kesin bir neden  olmadığını; ancak halka arz sırasında ikna edilemeyen bazı  yurtdışı fonların ve yatırımcıların başarılı ilk çeyrek  sonuçlarının ardından hisseye giriş yapmış olabileceğini  belirtiyorlar.
Pegasus, yolcu sayısı ve satışlarındaki artış ile akaryakıt  giderlerindeki azalışın etkisiyle ilk çeyrekte geçen yılın aynı  döneminde 105.4 milyon lira olan zararını 6.3 milyon liraya  indirmişti.    
Bir analist, "Özellikle dünkü alımlar daha çok yabancı  kaynaklıydı" dedi.
Bir başka analist ise, THY'deki  grev nedeniyle  bir miktar yolcunun Pegasus'a kaymış olabileceğini belirterek,  "THY'de yönetim krizi olduğu yönündeki endişeler ve buna bağlı  belirsizlik de Pegasus hisselerini yükseltiyor olabilir" dedi.
Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı alanında faaliyet  gösteren Pegasus'un ek satış dahil yüzde 34.5 hissesinin halka  arzında iki kat talep gelmişti. Şirketin 18.4 lira olarak  belirlenen halka arz fiyatına göre piyasa değeri 1.88 milyar  lira olarak belirlenmişti. Halka arz büyüklüğü ise 649 milyon  lira olmuştu.
Şirket hisseleri 26 Nisan'dan itibaren BIST'te işlem görmeye  başlamıştı.  Pegasus hisseleri TSİ 1148'de yüzde 7.49 artışla tavan fiyat  olan 22.95 liradan işlem görüyor. Hisse, işlem hacminde de 3.
sırada.