‘’Paramı Ne Yapayım’’

Gedik Yatırım yatırımcıların en çok sorduğu ve en kritik soruya cevap verdiği yeni projesini tanıttı

Gedik Yatırım finansal okur-yazarlığa ve Türk Sermaye Piyasası’nın gelişimine katkı sağlayacak, sadece yatırımcı odaklı, Türkiye’de yatırım danışmanlığı hizmetine farklı bir boyut kazandıracak yepyeni bir yaklaşım ile yatırımcıların karşısına çıkıyor.

HİSSE SENEDİ YATIRIMI İÇİN UYGUN FAİZ ORTAMI

Gedik Yatırım’ın Point Otel’de düzenlediği  tanıtım toplantısında ‘’Paramı Ne yapayım?’’  sorusuna  yaklaşımları anlatıldı. Genel Müdür Vekili Metin Ayışık  açılış konuşmasında ‘’dünyadaki varlık dağılımı incelendiğinde  yurtiçi yerleşiklerin yatırım tercihlerinde hisse mevduat ve devlet tahvilinin ağırlıkta olduğunu, yurtdışında yerleşik yatırımcı tercihlerinde ise hisse senedi tercihinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu’’ belirterek, uygun faiz ortamına girildiğini ve hisse senedi yatırımı için faizlerin hasret duyulan bir seviyede olduğunu vurguladı. Yatırımcı sayısının 10 yıllık süreçte neredeyse aynı kaldığını belirten Ayışık, toplam yatırımcı sayısının 1 milyon 100 bin, hisse senedinde aktif yatırımcı sayısının ise 240-250 bin kişi arasında olduğunu söyleyerek sayıların artmasını dilediklerini söyledi.
Metin Ayışık konuşmasında,  Dr. Yaşar Erdinç öncülüğünde geliştirdikleri ‘’Paramı Ne Yapayım’’ yaklaşımı ile ‘’tüm sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz’’ dedi.
Gedik Yatırım Danışmanlığı Lideri Dr. Yaşar Erdinç konuşmasında ‘’Paramı ne yapayım?’’ projesini uygulamalı olarak anlattı. Erdinç: ‘’Hangi banka, aracı kurum ya da portföy yönetim şirketinde hesabı olursa olsun, tüm yatırımcılar yatırım danışmanlığı hizmeti alabilecekler’’ dedi.
2012 Haziran ayında  yatırımcıların en kritik ve ortak sorusu ‘’Paramı ne napayım?’’ sorusuna cevap arayarak başlayan projenin hazırlık çalışmaları 1 yıl sürmüş.  ‘’Herkesin sorusu farklı olsa da her yatırımcının risk algısı fazla olduğundan herkese verilecek tek bir cevap olması mümkün değildi. Bu noktada hazırlanan raporlar genele hitap ediyordu. Yatırımcı verilen önerinin devamını görmek istiyordu’’ diyen Erdinç konuşmasının devamında ‘’Gedik Yatırım olarak bu önemli boşluğu en tarafsız, objektif, etik ve doğru şekilde doldurmayı amaçladık ve yaklaşık 1 yıl üzerinde çalıştığımız ‘’Paramı ne yapayım?’’ danışmanlık platformunu yatırımcıların kullanımına sunduk’’ dedi.

BİREYSEL YATIRIM KARARLARI YANLIŞ SONUÇLANIYOR

Yaşar Erdinç, yatırımcıların yatırım kararlarında bireysel davranmalarının büyük oranda yanlış kararlarla sonuçlandığını, mutlaka bir yatırım programı yardımı almaları gerektiğinin bilimsel olarak ispatlandığını belirtti. Temmuz başında faaliyete başlayan programın getiri performansının yüzde 20’ye yaklaştığını söyleyen Erdinç, ‘’gelecekte aynı performans devam etmeyebilir’’ diyerek getiri garantisi verilmediğinin altını çizdi.

HER YATIRIMCIYA ‘YERİNDELİK TESTİ’

Yatırım danışmanlığı kapsamında yeni projeye yaklaşık 2.000 yatırımcının üye olduğunu ve bunlardan yaklaşık 600 kişinin danışmanlık aldığını belirten Yaşar Erdinç, yatırımcıların ilgisinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.  Erdinç,  hisse senedi yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara önce ‘’Yerindelik Testi’’ yaptıklarını, bu testi 60 ve üstü puan alarak geçen yatırımcılara hisse senedi yatırımı için öneride bulunduklarını belirtti. Farklı içeriklerle, farklı modüllerde hazırlanan danışmanlık ürünleri ücretli olarak yatırımcılara sunulacak. Ücretler her modüle göre farklılık gösterecek.

Yaşar Erdinç Türkiye’de finansal okur-yazarlığı geliştirmek ve sermaye piyasalarına katkı sağlamak için bir proje üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda açıklanacağını söyledi.