OYAYO: Net aktif değerini 2 kat aştı, risk arttı

Oyak Yatırım Ortaklığı hisseleri borsalardaki sert düşüşte bile yükselişini sürdürdü. Yaklaşık bir haftada yüzde 100 arttı, şirket açıklamasıyla uyardı

Bir haftada 2 liradan 4 liya yükseldi yüzde 100 oranında prim yaptı. 12 Mart’a kadar açığa satışa ve kredili işleme kapatıldı. Şirket yükselişe neden olacak özel bir durum olmadığını açıkladı. Oyak Yatırım Ortaklığı hisseleri Bugün seansın ilk saatlerinde yüzde 14 daha prim yaparak 4.43 lira oldu.

Yükselişin ardından şirketten KAP’a şu açıklama yapıldı: “Şirketimizin 28.02.2020 tarihi itibariyle net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 1.4998 TL dir. 28.02.2020 tarihi itibariyle BİAŞ'ta oluşan 3.73 TL ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır.”

Kısa vadede yaşanan sert yükseliş ve şirketten gelen bu açıklama hissede riskin arttığını önemli bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Küçük yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor. Şirketin defter değerinin 1.5 lira olduğunun da nutulmaması gerektiği belirtiliyor.