Otokar Altay tankı seri üretimine başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Altay tankımızın seri üretimine yakın zamanda başlıyoruz'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı yerli sanayinin önemine dikkat çekti ve ''Altay tankımızın üretimine yakında başlıyoruz'' dedi.

İsmini Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan alan milli tankın proje süreci ile ilgili olarak 2012 yılında, Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş. ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SMM) arasında "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi) kapsamında Dönem I Türk Ana Muharebe Tankı Tasarım ve Prototip Üretimi Ana Sözleşmesi imzalanmıştı.

Sözleşme tutarı 494 milyon ABD Doları olup, sözleşme devreye girdikten sonra 78,5 aylık bir süreyi kapsamaktaydı.

Tank Komuta Kontrol Muhabere Bilgi Sistemi (TKKMBS), KKK.lığının modern tank ihtiyacının karşılanması amacı ile başlatılan ALTAY Modern Tank Projesi kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen bir sistem olarak tanıtılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğleden sonra yaptığı açıklamasından sonra Otokar hisseleri 89,40 TL'den 95,35 TL'ye çıktı. Saat 16:24 itibarıyla ise hisse fiyatı yüzde 7 primle 93,15 TL'de bulunuyor. Cuma günün 86,90 TL'den kapatan hisseler cumaya göre ise yüzde 10 prime ulaşmış oldu.