Ömer Çelik: CHP Genel Başkanı'ndan bir şey duyuyor musunuz?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslendi ve "Kandil’den yapılan çağrıları, CHP’nin adaylarını biz kazandırdık açıklamaları var. CHP Genel Başkanı’ndan bir şey duyuyor musunuz? Duymuyorsunuz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Ankara Kızılcahamam’daki 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Sri Lanka’daki terör saldırısı ile ilgili, Çelik, “Açık bir şekilde lanetlediğimiz, kınadığımız Sri Lanka'daki terör eylemini hiç kimse Müslümanları taciz etmek için kullanmamalıdır. Fransa Devlet Başkanı ‘siyasal İslam’ diyerek kavram kargaşasına yol açtı. Bu ‘siyasal İslam’ sözünün öteden beri bir karartma olduğunu söylüyoruz. Birisi siyasal İslam diye bir karartmadan bahsedince farkında değiller. ‘Siyasal Hristiyanlık’ gibi doğru olmayan bir kavramdan bahsetmiş oluyorlar. Yeni Zelanda Başbakanının ve siyasetçilerinin tavrını herkesin örnek alması gerekir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı ile ilgili de konuşan Çelik, Ziyaret için ‘haber verildi’ dendiğini ama haber verilmediğini belirtti. Çelik, “Sosyal demokrasi ile ilgileri yok. Politikaları Avrupa aşırı sağıyla benzerlik gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki Kandil’den yapılan çağrıları, CHP’nin adaylarını biz kazandırdık açıklamaları var. CHP Genel Başkanı’ndan bir şey duyuyor musunuz? Duymuyorsunuz. Bunun karşısında bir şey demiyor, bunu dile getirenlere diyor. Kendi genel başkanlarına yapılan saldırıyla ilgili dertleri kalmamış amaçları buradan bizim genel başkanımızı suçlayabilecek bir kompozisyon çıkarmak. Biz de diyoruz ki siz kendi yaptıklarınıza bakın. O gün kınadık, bütün birimlerimizle iletişime geçtik. Siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamalar yapıyorlar."