Olası bir savaşta gözler Türk SİHA'larında olacak

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker ve zırhlı araç konuşlandırmasıyla başlayan krizde Moskova'nın güç gösterisi Belarus'taki tatbikatla sürüyor. 20 Şubat'a kadar sürecek tatbikatta Rusya'nın en gelişmiş silahları kullanılıyor.

Rusya yönetimi Ukrayna'nın doğusu, güneyi ve kuzeyine 100 binden fazla asker yığınağı yaptı. Rus güçlerinin sınırdaki mevzileri ve karargahları uydudan çekilen fotoğraflarda da net bir şekilde görülebiliyor.

Ukrayna ise özellikle İngiltere ve ABD'den gelen desteklerle Rusya'nın caydırıcı yığınaklarına karşılık vermeye çalışsa da iki ülkenin askeri güçleri arasında kıyaslanamayacak ölçüde uçurum var.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar Moskova'nın bölgedeki hamlelerinden memnun, ancak olası bir çatışmada Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB-2 model silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) kendileri için tehlikeli olabileceğini söylüyorlar.

Uluslararası olarak tanınmayan Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Yüksek teknolojiye ihtiyacımız var çünkü Bayraktar TB-2 çok tehlikeli" dedi.

Türk İHA ve SİHA’ları komşuda endişe yarattı

 

Hollandalı uzman açıkladı: Türk SİHA'ları "dünyanın en iyisi"