Nebati: Ekonomiyi kurtardık elhamdülillah

Hazine ve Maliye Bakanı bugün katıldığı bir programda "Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah" dedi.

Antalya’da düzenlenen Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ayağımızın tozuyla Londra'dan geldik. Önce Fransa'da İklim ve Şehircilik Bakanı'mız Murat Kurum Bey ile istişareler gerçekleştirerek fon yatırımcılarıyla bir araya geldik. Türkiye tam bir ilgi alanıdır” diyen Nebati, “Gelebilecek her türlü yatırım için başta bürokratik engeller olmak üzere her türlü engellerin kaldırılmasında ön ayak oluyoruz” dedi.

Açıklamaları Türkiye’de tepkilere neden olmuştu

Fransa'da yabancı yatırımcılara hitabında “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” açıklamaları sonrası bakana Türkiye’den tepkiler gelmişti.

Bugünkü konuşmasında, “Milli para birimimize lütfen güvenin” diyen Nebati, “Faiz ve kur odağında sığ bir alanın içinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah” dedi.

Nebati ayrıca, “Elbette her şirket kazanacak. Ama bu işten farklı bir şekilde gelir elde edeceğim diyenlere enflasyonla mücadele timi gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, NATO Liderler zirvesi için Brüksel'e gidecek

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'reform' çağrısı

 

Bakan Nebati 'den Londra buluşmasında enflasyon mesajı