Nasdaq'ın negatif ayrışması sürüyor

Gedik Yatırım, uluslararası piyasalarda son gelişmeleri yorumladı

Hisse senedi piyasaları oldukça güçlü bir haftayı geride bırakırken seçimler sonrası yaşanan volatilite ardından hafta kapanışına kadar sağlam duruşunu sürdürdü. S&P 500 0.1% gevşerken Dow Jones Sanayi Endeksi 0.2%'lik bir kazanım ile günü tamamladı.Her iki endeks sırasıyla haftalık bazda 3.8% ve 5.4%'lük yükselişler yaşadı.

Russell 2000 (+2.4%) yükselişle kapatırken haftalık kapanışını 10.2%'lik etkileyici bir seviyeden gerçekleştirdi.Ana endeksler yatırımcıların Trump yönetiminin büyüme yanlısı adımlar atacağına yönelik beklentiler ile pozisyonlarını ayarlarken 2 seans üst üste ralli'ye sahne oldular. Trump yönetiminin
regülasyonlarda kesintiye gitmesi, düşük vergi oranları ve büyük ölçekteki alt yapı yatırımları kanalıyla mali teşvik sağlaması beklenmekte. Finansallar (+0.4%), sanayiler (+0.3%), ve materials (-1.7%) sektörlerinde ağırlıklı pozisyon ayarlamaları göze çarpmakta.

Diğer yandan artan enflasyon endişeleri ve mali teşvik beklentileri yatırımcıları hazine ve defansif sektörlerden çıkmaya yöneltmekte."