Mutlu Akü'de çağrı fiyatı belli oldu

Mutlu Akü'nün borsa kotundan çıkmasına ve çağrı fiyatına SPK karar verdi

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Mutlu Akü'de çağrı fiyatı belirlendi. Kurul'un kararına göre, 1 TL nominal pay için 8.7732 TL ödenmesine ve şirketin borsa kotundan sürekli men edilmesine karar verdi.

İşte Kurul'un tam kararı şöyle:

a) Mutlu Akü ve Malzemeleri Sanayii A.Ş.’nin (Şirket) Kurulumuzun II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” hükümleri çerçevesinde doğrudan ve dolaylı olarak toplam %95’inden fazla oy oranına sahip ana ortağı Metair Akü Holding A.Ş. (Metair Akü) tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların 1 TL nominal değerli beher Şirket payı için 8,7732 TL üzerinden ortaklıktan çıkarılması, bu ortaklara ait toplam 556.590,13 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım bedeli üzerinden Metair Akü’ye tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına,

b) Şirket paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayınlanmasını müteakip Şirket’in Kurulumuz tarafından resen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına karar verilmiştir.