Moody's: Döviz rezervlerinin erimesi kredi notunu düşürür

Moody's, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki erimenin Türkiye'nin kredi notu açısından negatif olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası'nın 28 Mart'ta günü açıkladığı haftalık raporunda yer alan  verilerin altın ve döviz rezervlerinin 22 Mart haftasında 2 milyar dolardan fazla düştüğüne işaret ettiğini belirten Moody's, önceki  hafta da rezervlerin yaklaşık 6 milyar dolar düştüğünü hatırlattı.
 
Türkiye'nin brüt ve net rezervlerinin hali hazırda çok düşük  seviyede bulunduğunu belirten Moody's, rezervlerin 2018 sonu itibariyle  olan kısa vadeli dış borçların yarısından az olduklarına dikkat çekti  ve rezervlerde düşüşün Türkiye'nin dış kırılganlığını artırdığını  savundu.
"Buna ek olarak, rezervlerde düşüş TCMB'nin yerel seçim öncesinden  yerel döviz piyasasına müdahale ettiğine işaret ediyor" değerlendirmesini yapan Moody's, lirayı desteklemek için müdahalenin TCMB'nin uzun süredir  devam ettirdiği kurların serbestçe dalgalanmasına izin verme politikasına aykırı olduğunu vurguladı. Moody's, TCMB'nin müdahelesinin Banka'nın  şeffaflığı ve bağımsızlığı konusunda kuşkuları, sorulaı ortaya  çıkardığını da ifade etti.