Mobius’tan MB’ye mesaj: Faiz artırımı çözüm değil

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası’nın 6.25 puanlık faiz artırmasına karşı çıktı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mobius Capital’in kurucusu dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın dün aldığı faiz artırım kararının yatırımcı güvenini artırmayacağını söyledi, ekledi:  “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a faiz artırımı konusunda katılıyorum. Çünkü faiz artırımı çözüm değil."

Mobius CNBC’ye verdiği demeçte, "Çözüm, güven…  Sadece yabancı yatırımcıların değil, yerli yatırımcılara da güvenini kazanmak. Bu da bütçeleri dengelemek için gerekli çalışmaları başlatmanın ve yatırımcı güvenini kazanmanın zorunlu olduğuna bir işaret” dedi.

"Faiz oranlarını yükseltmek çözüm olmayacak çünkü bunu dünya çapında gördük. Asıl olan hükümetin insanların güvenini alması.  Ancak insanlar yapılanlara güvenmiyorsa o zaman faiz de artırsanız bir etkiniz olamayacaktır.”

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMA ZAMANI”

Yatırım gurusu ayrıca, Türkiye’deki gibi hükümetlerin ekonomik durumlarının uluslararası otoritelerin dikkatini çekinceye kadar değişikliklere karşı dirençli olduklarını söyledi. Mobius’a göre Türkiye’ye yatırım yapmak için "en uygun zaman" olabilir.