Mısır sabah katliamla uyandı: 130 ölü

Güvenlik güçleri darbe karşıtı göstericilere kurşun yağdırdı...

AA muhabirinin yetkililerden aldığı  bilgiye göre, Mısır güvenlik güçleri  "Baltacılar" olarak bilenen suç  örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı  göstericilere müdahale etti. Kalabalığa gerçek mermilerle ateş açan güvenlik güçleri, darbe karşıtı  yüz binlerce kişiyi gaz bombası kullanarak dağıtmak istedi.
     Müdahale sonuncu ölü sayısı 130'a, yaralı sayısı ise 4500'e yükseldi.  Hastane yetkilileri, yaralılardan 300'ünün polisin kullandığı gerçek mermiyle  başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü  sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.
     Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP)  "Hürriyet ve Adalet  Portali" isimli resmiinternet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye  meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak  göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiği iddia etti.
     Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed el-Biltaci,  Anadolu Ajansıaracılığıyla dünyaya yardım çağrısında bulundu. Biltaci, "Herkesten ve her yerden yardım bekliyoruz. Uluslararası  Kızılhaç Teşkilatı'ndan doğrudan başlarına isabet eden gerçek mermiyle yaralanan  yüzlerce kişinin hayatının kurtarılması için harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.