Milletvekilleri ilaçlarını almaya başladılar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bütçe görüşmeleri nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sık sık tartışma yaşandığını, bunun da vekillerin sağlığını etkilediğini belirtti.

Milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürüdüğünü aktaran yazar, "Dün de AK Parti ile HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, vekillerin yumruklaşmasına ramak kaldı. Tartışma HDP milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü’nün 'Bu bir bütçe değil, siyasal İslam soslu, türbanlı, abdestli bir soygun' sözleri üzerine patlak verdi" ifadesini kullandı.

Selvi yazısında milletvekillerinin sağlık durumlarının tartışmalardan etkilenmesi sebebiyle kalp ve tansiyon ilaçlarını yanlarında taşımaya başladıklarını da vurgulayarak yazısında şunları da belirtti: "Geçmişte Meclis’te çıkan kavgalar sonucunda yaralanan hatta hayatını kaybeden milletvekilleri oldu. O nedenle aman diyoruz. Küçük bir kıvılcım büyük bir yangına neden olabilir. Bütçe görüşmeleri sırasında sık sık çıkan kavgalar milletvekillerinin sağlıklarını da etkilemeye başladı. Milletvekilleri, şeref salonunun hemen yanındaki sağlık merkezine giderek tansiyonlarını ölçtürmeye, kalp ilaçlarını ve tansiyon haplarını yanlarından eksik etmemeye başladılar."