Migros'un ortağı hisse satışı yapacak

Migros'ta yüzde 15.37 oranında payı bulunan Moonlight Capital, yurtdışındaki kurumsal yatırımcılara yüzde 7.3'lük payını satma kararı aldı

Moonlight Capital S.A, Migros Ticaret A.Ş. paylarının, Şirket sermayesinin yaklaşık %7,3’ünü temsil eden yaklaşık 13.000.000 TL  nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara  satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc  ile bugün bir sözleşme imzaladı.
Moonlight Capital S.A, 1 TL nominal değerli pay için 26 TL satış fiyatı belirledi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Moonlight Capital S.A (Lüksemburg’da kurulu bir yatırım holding  şirketi olup BC Partners Limited (“BC Partners”) tarafından yönetilen  fonlara aittir), Migros Ticaret A.Ş. (“Şirket”) paylarının, Şirket  sermayesinin yaklaşık %7,3’ünü temsil eden yaklaşık 13.000.000 TL  nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara  satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc  ile bugün bir sözleşme imzalamıştır. Satışın gerçekleşmesi halinde Şirket’te doğrudan sermaye payımızın yaklaşık %8 olması, BC Partners’ın ise yönettiği fonlar üzerinden Şirket’teki toplam payının  yaklaşık %23,2 olması beklenmektedir.
Satış fiyatı, işlemin yapılmasıyla birlikte kamuya duyurulacak  olup satış işlemi borsa dışında gerçekleştirilecektir. Şirketin BC Partners tarafından yönetilen fonlara ait olan kalan hisseleri hisse  satışının tamamlanmasından itibaren 90 gün için elde tutma taahhüdüne  tabidir."