Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Merkez Bankası politika faizini yüzde 8'de sabit bıraktı

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı açıklandı.

İki haftadır bankaları yüzde 10 faiz ile fonlama yaparak geç likidite penceresine yönlendiren Merkez Bankası, bugünkü toplantısında beklentileri karşılamadı.

Merkez Bankası, repo faizini yüzde 8'de sabit tuttu, marjinal fonlama oranını yüzde 9,25'e yükseltti, borçlanma faiz oranını yüzde 7,25 olarak bıraktı. Geç likidite penceresi faizini ise yüzde 10'dan yüzde 11'e yükseltti.

Ekonomistler, politika faizi, faiz koridorunun üst bandı ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranında artış bekliyordu.

Geçen ayki PPK toplantısında, politika faizi yüzde 8, faiz koridorunun üst bandı yüzde 8,50, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7,25, geç likidite penceresi borç verme faiz oranı ise yüzde 10 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

Güne 3.76 seviyesinde başlayan ve Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 3.74 seviyesinde bulunan dolar, karar sonrasında 3.83'e yaklaştı. İlk tepki ile 3.8290'a kadar çıkan dolar kuru, sonrasında 3.80'in altına indi. Kurda işlemler saat 14:06 itibariyle 3.7980 seviyesinden gerçekleşiyor.