Medvedev'den Türkiye'ye 'lüzumsuz' yanıt

Türkiye Rusya arasındaki kriz yatışmak yerine yeniden alevlendi

Başbakan Davutoğlu’nun ‘Kimse bizden görevimizi yaptığımız için özür beklemesin” açıklamasına Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'den anında yanıt geldi.

Türkiye'nin 'özür dilemeyiz' açıklamasını yorumlayan Medvedev, 'Türk hükümetinin tuhaf bir pozisyon aldığını ve yaptığı açıklamaların lüzumsuz olduğunu' söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'ye karşı uygulamaya konulacağı duyurulan tedbirlerin daha ilk adım olduğunu, gerektiği takdirde bu tedbirlerin genişletilebileceğini söyledi.
 
Medvedev ayrıca, alınan sınırlama kararlarının uygulanmasında pragramik olunmasını, kararların Ankara'nın en hassas olacağı, Rusya'nın ise en az zarar göreceği şekilde uygulanmasını istedi.
 
Medvedev, "Rusya Federasyonu'nun Türkiye'ye karşı aldığı tedbirler, Türkiye'nin agresif ve düşmanca eylemlerine gerekli bir yanıt" diye konuştu.
 
Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev Rusya Bakanlar Kurulu'na Türk iş  sektörüne kısıtlayıcı önlemlerin amacını anlatmaları talimatını verdi.
 
Başbakan, 'Onlar Türkiye hükümetinin politikasının ‘rehineleri'  oldular' dedi. Ayrıca Medvedev bu kısıtlamaların gereklilik halinde  genişleyebileceğini bildirdi.
 
Medvedev, 'Türkiye garip bir tavır takınıyor. Yorumları gereksiz'  dedi.