Martı Otel, manipülasyon uyarısında bulundu

Martı Otel, 3 ayda fiyatı yüzde 235 artan hissesiyle ilgili manipülasyon uyarısında bulundu.

Martı Otel’e ait hisselerin fiyatı 15 Haziran 2022 günü en düşük 1,39 TL’yi görürken şimdilerde 4,68 TL seviyelerinde işlem görüyor. Üç ayda değer artışı yüzde 237 seviyesinde bulunuyor. Şirket ise piyasada dolaşan söylentilere ilişkin yatırımcıları uyardı.

Martı Otel bugün yaptığı açıklamada; bir yatırımcısının hazirandan bu yana gerçekleştirdiği alımlarla birlikte payını yüzde 5'in üzerine çıkardığını duyurdu. Ancak yatırımcının payının yüzde 5’in üzerine çıkmasına ilişkin açıklamayı doğrudan kendisinin yapmasını mevzuata aykırı bulurken, yatırımcıyı da bu noktada uyarıyor.

Şirket söz konusu yatırımcının açıklamasının ardından basında ve sosyal medyada, şirketin paylarının çoğunluğunun devralınacağına dair ifadelerin yer aldığına dikkat çekerken bunu hissede manipülatif hareket ve algı çalışmaları olarak nitelendirdi. Söz konusu nedenlerle durumu Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirdiğini, duyurdu.

Öte yandan Martı Otel’in ortaklarından Musa Turan, 23 Eylül 2022 günü yaptığı açıklamada; 15 Haziran- 21 Eylül 2022 tarihleri arasında Martı Otel payları ile ilgili olarak 1,52 - 4 TL fiyat aralığından 30.050.173 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Ortağın gerçekleştirdiği alımlar neticesinde sermaye içindeki payı yüzde 5,0083 sınırına ulaşmış oldu. Söz konusu ortak alımların devam edip etmeyeceğine dair herhangi bir ek açıklamada bulunmadı.

Martı Otel hissedarları rüçhan hakkını kullanmayı unuttu

 

Martı Otel ve TAV Havalimanları sorusu

 

SPK'dan Martı GMYO ve Martı Otel'e ceza

 

Martı Otel'den yüzde 400 oranında bedelli kararı

 

İsdemir ve Martı Otel sorusu

 

Martı Otel ve Olmuksan-IP sorusu