Manipülatör Ayhan Öztürk Facebook’ta

Borsada binlerce yatırımcıyı mağdur eden Ayhan Öztürk’ün, sosyal medya hesaplarından yatırımcıları tuzağa düşürmeye devam ettiği iddia ediliyor.

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Halka açık çok sayıda şirketin içerisini boşalttığı gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu tarafından ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçlaması yapılan ve yargılanmaya devam eden Ayhan Öztürk’ün, şimdi de facebook hesaplarından insanları tuzağa çektiği öne sürülüyor. Bir dönem Oylum Gıda, Ulaş Turizm hisselerini pazarlayan Ayhan Öztürk, sosyal medyadan Mega Polietilen (MEGAP) hissesi pazarlıyor.

ŞİRKETLE İLGİLİ ASILSIZ PAYLAŞIMLAR

Bugüne kadar binlerce yatırımcıyı mağdur eden ve bu yüzden hapis bile yatan Ayhan Öztürk, fiyatı kısa sürede 60 kuruştan 1.30 lira seviyesine ulaşan MEGAP hisseleriyle ilgili asılsız paylaşımlarda bulunuyor. Ayhan Öztürk gibi binlerce yatırımcıyı mağdur etmiş kişilere inanan yatırımcılar ise kısa sürede büyük kayıplar yaşıyor. 

MANİPÜLATÖR OLDUĞUNU GİZLEMİYOR

Öztürk, sanal alemde kendisini, “25 yılın deneyimi, ekonomist, analist, küçük yatırımcı, büyük yatırımcı, kurumsal finasman danışmanlığında liderlik (11 halka arz, 4 M&A deneyimi) 4’ü resmi 10 halka açık şirket sahipliği deneyimi” şeklinde tanıtıyor. Ayrıca kendisini şair, düşünür ve sufi adayı olarak gösteren Ayhan Öztürk, manipülatör (piyasa dolandırıcısı) olduğunu da gizlemiyor. Trader olarak 30’un üzerinde hisse operasyonu yaptığını belirtiyor.

Bugüne kadar binlerce yatırımcıyı mağdur eden çok sayıda şirketin borsadan atılmasına neden olan Ayhan Öztürk’ün sanal alem üzerinden yeni mağduriyetler yaşatmasından endişe duyuluyor. Uzmanlar yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.