Mahkemeden Kervansaray’a ret kararı

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Kervansaray’ın Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin kararına yaptığı itirazı reddetti

BORSAGUNDEM.COM

Kervansaray Yatırım Holding’e şok üstüne şok… SPK kararlarını uygulamak yerine dava ve itiraz yolunu seçen Şirket, yine adaletten dersini aldı. Borsa Gündem, Kervansaray Yatırım Holding ve ana hissedar Zeynep Tümer’in kaybedilen davayla ilgili olarak yeniden yaptığı itiraz başvurusuna, mahkemeden verilen ret belgesine ulaştı.

09.04.2014 tarihinde, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sunulmak üzere Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verilen 35 sayfalık dilekçede, “Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin 14.03.2014 gün ve E:2014-205 sayılı yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararının kaldırılarak, haksız ve hukuka aykırı olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi talebidir” denilmişti.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurul ise yapılan inceleme sonucu itiraz isteminin reddine karar verdi.  Mahkeme belgesinde,  “Davacılar tarafından 27.01.2014 tarih 2014/2 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu kararının iptali istemiyle acılan davada; yürütmenin durdurulması isteminin reddi yönünde Ankara 9. İdare Mahkemesi’nce verilen 14.03.2014 gün ve E:2014/205 sayılı kararın hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek kaldırılması ve yürütmenin durdurulması istenilmektedir” denilerek, alınan karar şöyle açıklandı:

“Karar veren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulunca dava dosyası incelenerek gereği görüşüldü:

Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre, mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından, itiraz isteminin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin 7. fıkrası uyarınca reddine , 16.04.2014  gününde oybirliği ile karar verildi.”
 
İŞTE MAHKEMENİN KERVANSARAY’IN İTİRAZINA KARŞI VERDİĞİ RET KARARI BELGESİ