Le Pen küstahlıkta sınır tanımıyor: Türkiye NATO'dan çıkarılsın!

Daha önce Müslümanların sokakta namaz kılmasını Nazi istilasına benzeten ve yargılanan Fransız aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, şimdi de Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını önerdi.

RCI televizyonuna demeç veren Le Pen, Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği'ni (AB) Türkiye'nin eylemleri karşısında hiçbir şey yapmadığı ve önermediği gerekçesiyle eleştiren Le Pen, "Türkiye'nin saldırganlığına verilecek olası yanıt, Ankara'nın NATO'dan çıkarılması olabilir. Zira Ankara, İttifak'ın kriterlerini ihlal etti" dedi.

MÜSLÜMANLARA KARŞI NEFRETİ KÖRÜKLEMEYLE YARGILANMIŞTI

Fransa'da aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, Müslümanların sokakta namaz kılmasını Nazi istilasına benzeten ifadeleri nedeniyle mahkemeye çıkmıştı.

Le Pen söz konusu ifadeleri 2010 yılında Lyon'da yaptığı bir mitingde sarf etmiş, "Bazı insanlar 2. Dünya Savaşı'ndan ve işgalden konuşmaktan çok hoşlanıyor. O zaman işgalden konuşalım çünkü burada yaşanan şey tam da bu. Ortada tank ve asker yok ama yine de yaşanan bir işgal ve yükü de insanların üzerinde" demişti.