Latek'te düşüşün nedeni iflas mı?

Genpower’ın en büyük bayilerinden Kırcı Grup, iflas erteleme başvurusu yaptı. İddialara göre etkisi BİST’e ulaştı

BORSAGUNDEM.COM

Dün yatırımcıların büyük bir dikkatle izlediği Latek Holding hisselerindeki sert düşüşün perde arkası aralanıyor. İddialara göre sert düşüşe yol açan olay mahkemeye yapılan bir başvuru. Latek Holding’i satın alan Genpower’ın  en büyük bayilerinden Kırcı Grup’un iflas erteleme başvurusu yaptığı, mahkemenin de başvuruyu kabul ettiği öğrenildi.

Şirketin yaklaşık 300 milyon TL’ye yakın riski olduğu iddia edilirken, bugün Latek Holding hisselerindeki sert düşüşün de bu iflas erteleme ile ilişkisi olduğu öne sürüldü. Kırcı Grup Türkiye’nin en çok jeneratör satan şirketleri arasında gösteriliyor.

LATEK HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Latek Holding'den 17/12/2013 tarihi itibarıyla KAP'a yapılan açıklama şöyle:
''20.02.2013 tarihinde, firmamız ve Kırcı Elektroteknik Ltd. Şti. arasında Bölgesel Ana Distribütörlük Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme, 20.09.2013 tarihinde başlayan müzakereler sonucunda tarafların rızası ve anlaşmasıyla 27.11.2013 tarihinde fesih olmuş ve karşılıklı olarak ibra edilmiştir. Firmamız, daha önce olduğu gibi yurt içi satışlarını bayilikler üzerinden ve yönetimi kendi bünyesinde olmak kaydıyla sürdürmeye devam edecektir. Kırcı Elektroteknik Ltd. Şti. ve ona bağlı bulunan Kırcı Jeneratör A.Ş. firması bugün itibariyle firmamıza toplam 2.568.709,56.-TL borçlu bulunmaktadır. Firma ve yetkilileri hakkında başka bir bilgimiz veya beyanımız bulunmamaktadır.''