LATEK,LTHOL:Birleşme açıklaması

Latek Holding ve Genpower şirketlerinin birleşeceğine dair basın açıklaması yapıldı

İki şirketin ''Birleşme Sözleşmesi'' imzalaması ile birleşeceğine dair yapılan basın açıklaması Latek Holding ve Latek Lojistik hisselerinin prim yapmasına neden oldu.
1982 yılından bu yana yurt içi ve dışında birçok projeye imza atan Latek Holding, jeneratör sektöründe Türkiye’nin en büyüğü dünyanın ise 7’inci büyük şirketi Genpower Jenaratör Sanayi ve Ticaret A.Ş ile birleşiyor. Halka açık olan ve Borsa İstanbul’da (BİST)  hisseleri işlem gören Latek Holding ile Genpower arasında “birleşme sözleşmesi” imzalandı. Birleşme sözleşmesinin imzalanmasına dair açıklama Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. 
Yapılan açıklamaya göre Latek Holding ve Genpower’ın birleşmesi ile BİST’te öz sermayesi daha güçlü bir yapı oluşmuş olacak. Birleşme sözleşmesinin ardından her iki şirketin değerleme ve mahkeme tespitleri yapılacak. Ardından ise genel kurul düzenlenecek.
Latek Lojistikhisseleri yüzde 10,81primle 0,41 TL ve Latek Holding hisse senetleride yüzde 9,43 primle 0,58 TL'den işlem görüyor.