Kurda bariyer devrildi! İşte yeni haftada beklenti

Dolar son haftalarda bariyer görevi yapan 5,99’u aştı, 6,05 civarını test etti. Peki, bu hafta neler olabilir? Endekste satış baskısı hızlanabilir mi? Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan piyasaları ve beklentileri Borsa Gündem’e yazdı


KURDA VOLATİLİTE BEKLENTİSİ ARTABİLİR

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

DOLAR / TL

Dolar/TL haftanın son günü, son haftalarda bariyer görevi gören 5,99’u aşarak 6,05 civarını test etti. Gerek Asya merkez bankalarının genişlemeci tutumu ve bunun gelişmekte olan ülke para birimlerini yıpratıcı etkisi gerekse ABD ekonomisindeki güçlü seyir gelişmekte olan ülke paralarını bir süre daha zorlamaya devam edebilir. Bu süreci tersine çevirecek en önemli beklenti ise korona virüse yönelik bir tedavi yöntemi geliştirilmesi olacak. Geldiğimiz noktada Cuma günü gerçekleşen bu hareket sonrası bir miktar düzletme yaşanmış olsa da bu hareket daha önce 5,99 olan üst bandın bir miktar yukarı kaymasına neden olabilir. Cuma günkü hareketin etkisi ile bu hafta kurda volatilite beklentisi biraz daha artabilir. Bu beklenti gelişmekte olan ülke para birimlerindeki genel atmosfere bağlı olarak hareketi her iki yönde de sertleştirebilir.

BIST 100

Son haftalarda 118.500-124.500 aralığı içinde konsolide sürecini devam ettiren endekste, bu band içinde ilk önemli destek olan ve Cuma günü altında kapanış gerçekleşen 121.500 izlediğimiz önemli seviyelerden biri iken, bu seviyenin üzerinde de ilk direnç olarak 123.700 izlenebilir. Endekste özellikle günlük periyodun altındaki göstergelerde zayıflık dikkat çekiyor. 121.500 desteğinin altında olan haftalık kapanışı da göz önünde bulundurduğumuzda bahsettiğimiz konsolide kanalının alt bandının test edilme ihtimali artırıyor. 118.500 son haftalarda oluşan konsolide kanalının alt bandı olmakla birlikte geçtiğimiz yıl ekim ve bu yıl ocak ayında görülen diplerden geçen orta vadeli yükseliş trendinin de bu hafta itibariyle ulaşacağı seviyelere denk geliyor. Bu nedenle hafta içinde herhangi bir nedenle 118.500 altına sarkılacak olursa, endeksteki satış baskısı hızlanabilir.

BDDK'dan dolara karşı swap limiti hamlesi