Kulüp hisseleri zirve yaptı

Futbol kulüplerinin bankalara olan borçlarının 3 yıl geri ödemesiz 12 yıl vadeye yayılması ile ilgili haberler hisselerin yeniden yükselmesine neden oldu

Borç yapılandırması açıklamasının etkisiyle saat 11.42 itibarıyla Fenerbahçe tavan oldu. Hisselerdeki yüzde 10’luk yükselişle birlikte Fenerbahçe’nin piyasa değeri 4.4 milyarı geçti.

Yüzde 9 prim yapan Galatasaray hisseleri ise 4.33 lira oldu. Galatasay’ın da özsermayesi eksi olmasına rağmen piyasa değeri 2.3 milyarı geçmiş durumda. Hisseleri ise son bir ay içerisinde 2 liradan 4.5 lira seviyesine ulaştı.

Beşiktaş da söz konusu borç yapılandırılmasından olumlu etkilenen kulüplerden biri. Beşiktaş’ın hisseleri yüzde 8 oranında yükselerek 3.96 lirayı gördü. Özrmayesi 1.2 milyar eksi olan Beşiktaş 950 milyon piyasa değerine sahip. Diğer kulüplerle kıyaslandığında en düşük piyasa değeri Beşiktaş’ın. Son bir ay içerisinde Beşiktaş hisseleri 2.5 lira seviyesinden 4 lira sınırına kadar yükseldi.

Yüzde 8 yükselerek 6.42 liraya kadar çıkan Trabzonspor hisseleri tavan seviyesine yakın fiyatlardan işlem görüyor. Özsermayesi 555 milyon eksi olan Trabzonspor’un piyasa değeri 1.5 milyar dolar. Trabzonspor hisseleri ise son bir ayda 3 lira sınırından 6.5 liraya kadar yükseliş kaydetti.