Korona virüs nedeniyle can kaybı 30'a çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından korona virüsle ilgili son rakamları paylaştı. 289 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısının bin 236'ya yükseldiğini belirten koca, 24 saat içinde 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye'de yeni tip korona virüs ile ilgili gelişmeleri anlattı. Bugün yapılan testlerde 289 sonucun pozitif çıktığını, can kaybının da 9 olduğunu belirten Koca, "Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar toplan 20 bin 345 test yapılığını belirten Bakan Koca, toplam vaka sayısının bin 236'ya yükseldiğini belirtti. Koca, tamamı yaşlı 30 hastanın kayatını kaybettiğini de ifade etti.

Koca vatandaşlara seslenerek, "Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek" dedi.