Koç’tan 165 milyon liralık yurtdışı yatırımı

Güney Afrika’da satın aldığı Defy’ye geçtiğimiz ay 55 milyon liralık yatırımla yeni bir üretim hattı kuran Arçelik bu kez Pakistan’a yöneldi. Yatırım miktarı ise yaklaşık 110 milyon TL

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM

Koç Holding’in küresel markası Arçelik, yurtdışında büyümeye devam ediyor. Güney Afrika’da satın aldığı Defy’ye geçtiğimiz ay 55 milyon liralık yatırımla yeni bir üretim hattı kuran Arçelik bu kez Pakistan’a yöneldi. Arçelik 2016’da satın aldığı Dawlance’a önemli bir miktarda yatırım kararı aldı. Arçelik yöneticilerinin Pakistan’ın Karaçi ve Haydarabad kentlerinde bulunan Dawlance tesislerini ziyaret eden şirket yöneticileri, yatırımın sermaye alanında yapılacağını ifade etti.

243 MİLYON DOLARA ALMIŞTI

2016’da 243 milyon dolara Koç Holding tarafından satın alınan Pakistan’ın en büyük beyaz eşya markası Dawlance’a 2.5 senede ürün geliştirme, modernizasyon gibi alanlarda 36 milyon euroluk yatırım yaptı. Bu yıl açıklanan yatırım miktarı ise 16 milyon euro yani yaklaşık 110 milyon lira olacak ve şirkete sermaye enjekte edilecek. Koç Holding böylece bir ay içerisinde yurtdışında satın aldığı markalara 165 milyon liralık yatırım kararı almış oldu.