Koalisyon için umutlar ikinci randevuya

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Resmi Konut'ta 4 saat 20 dakika süren toplantısında karar çıkmadı. Liderler bir kez daha buluşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 18:00 de başlayan görüşmesi sona erdi. Görüşme 4 saat 20 dakika sürdü. Ülkeyi yasa boğan terör haberlerinin gölgesinde gerçekleşen Davutoğlu-Kılıçdaroğlu buluşmasından Türkiye’nin beklediği haber çıkmadı. Ancak ikinci turun yapılacak olması umut verdi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, yaklaşık 4 saat 20 dakika sürdü.

5 BAŞLIKTA PAZARLIK

İki liderin Başbakanlık Konutu’ndaki kritik buluşmasına, ‘istikşafi’ görüşmelerde heyetlere başkanlık eden Ömer Çelik ve Haluk Koç katıldı. Yüksek profilli bir koalisyon talep eden Kılıçdaroğlu’nun, ‘dış politika, ekonomi, eğitim, yeni anayasa ve Kürt sorunu’ başlıklarında köklü değişiklik istediği öğrenildi.

KONUŞULAN BAKANLIKLAR

Görüşmede, parti heyetlerinin hazırladığı “Uzlaşılan, uzlaşılmayan ve uzlaşmaya yakın konular” başlıklı raporlar üzerinde duruldu. Görüşmeye girerken CHP’nin İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ve Dışişleri bakanlıklarından en az üçünü istediği biliniyordu.