Kervansaray’a suç duyurusuna takipsizlik kararı

Kervansaray yöneticileri hakkında yapılan şikayet için Savcılık, “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı” kararını verdi.

Hisseleri borsada işlem gören halka açık şirket Kervansaray Yatırım Holding yöneticileri hakkında, bir grup hissedar tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu reddedildi. Selim Sayılgan,  Adil İlhan Ceyhan, Dursun Ali Alp ve Hasan Güler’e yönelik, 27 yatırımcının ortak şikayet dilekçesinde yer alan “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet” iddiaları için İstanbul Cumhuriyet Savcısı M. Siyami Başok tarafından soruşturma sonunda “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı” belirtildi.

Savcılığın şikayete yönelik karar metninde, Kervansaray Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Sayılgan hakkında, “…şikayetçiler tarafından sunulan bağımsız denetleme raporunda yapılan tespitler de dikkate alınarak yapılan incelemeler sonunda Kurul (Sermaye Piyasası Kurulu) tarafından herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmadığı sonucuna varıldığı anlaşılmış” denildi.

“…Bu başvurunun muhakeme şartı niteliğinde olması, soruşturmaya konu olan olayda ise Kurul tarafından yazılı başvuruda bulunulmayacağının bildirilmesi sebebiyle…” denilerek, muhakeme şartı gerçekleşmediğinden olay ve şüpheliler hakkında ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildiği ifade edildi.