Kervansaray SPK ile karşı karşıya

Kervansaray Yatırım Holding SPK'nın haftalık bültende yayınlanan kararlarına karşı dava yolunu gitti

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) çağrı yapmaya davet ettiği Kervansaray Holding’den son dakika şoku… SPK’nın uygulanması için bir hafta süre tanıdığı çağrı kararının bitine saatler kala Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, işlemin iptali için yargıya gidildiği duyuruldu.

SPK NE DEMİŞTİ?

Kervansaray Yatırım Holding  hisseleriyle ilgili olarak büyük hissedar Zeynep Tümer, Kervansaray ile S.İ.S. Sayılgan İplik'in devralma suretiyle birleşmesi neticesinde, payların %72,87’sine sahip hale gelmişti. Şirket’in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep Tümer, Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünden muafiyet için SPK'ya başvurmuş ve bu talep SPK tarafından olumsuz karşılanmıştı. SPK, Zeynep Tümer'in pay alım teklifinde bulunmak üzere altı işgünü içerisinde Kurula başvurması gerektiğine karar vermişti.

KERVANSARAY NE YAPTI?

Kervansaray hisseleri ile ilgili olarak yatırımcılar bugün SPK'ya çağrı başvurusu beklerken, Şirketten akşam gelen haberle şoke oldu. Kervansaray, SPK'ya işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması iptali istemiyle Ankara 9. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kervansaray tarafından alınan bu karar yatırımcılar cephesinde büyük tepki topladı.

Kervansaray ile SİS Sayılgan İplik, 0,93 TL'den birleşme işlemi gerçekleştirmiş ancak hisselerde o tarihten itibaren sürekli olarak ortaklar tarafından satış yapılmıştı. Kervansaray hisselerinde ortakların satışları 0,93 TL'den başlayıp, İranlı ortak açıklamalarıyla devam ederek 0,37 TL'ye kadar sürmüştü. İranlı ortak adayı ile ilgili henüz somut bir gelişmenin de yaşanmadığı, ancak görüşmelerin devam ettiğine dair açıklamaların ardından gelen hisse satışları yatırımcılar cephesinde tepkiyle karşılanmıştı.

Kervansaray hisseleri, bugün, SPK'ya çağrı için başvurulacağı beklentisiyle yüzde 7,49 yükselerek 0,43 TL'ye ulaştı.