​'Kendimizi ihbar ediyoruz: Hepimiz suçluyuz'

'Gezi' olaylarına "her türlü sorumluluğu üstlendiklerine" dair suç duyurusu dilekçesi vererek kendilerini ihbar ettiler

Grup adına açıklama yapan Avukat Gülvin Aydın, "Baskıya karşı direnmek suçsa biz de suç işledik. Hepimiz Taksim'de Gezi Parkı'nda nöbetteydik. Kendimizi bugün ihbar ediyoruz" dedi.
Taksim Dayanışması’na bağlı bir grup, Gezi Parkı olaylarında "her türlü sorumluluğu üstlendiklerine" dair suç duyurusu dilekçeleriyle kendilerini savcılığa ihbar etti.
Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nın önünde grup adına açıklama yapan avukat Gülvin Aydın, gerçekleşen operasyonlarda taleplerin çok basit ve demokratik olduğunu, ancak çok ağır bir şiddet uygulandığını belirtti.
Aydın, bütün bu yaşananların sorumluluğunu üstlendiklerini dile getirerek, ''Baskıya karşı direnmek suçsa biz de suç işledik. Hepimiz Taksim'de Gezi Parkı'nda nöbetteydik. Kendimizi bugün ihbar ediyoruz. Bizim hakkımızda da işlem başlatsınlar. Ya bizim hakkımızda işlem başlatsınlar ya da bütün tutuklulukları serbest bıraksınlar. Gözaltına alınanlar ve soruşturma başlatılan tüm şüpheliler hakkındaki işlemleri derhal durdursunlar. Bütün taleplerimiz demokratiktir'' dedi.
Gezi Parkı'nın park olarak kalması gerektiğini istediklerini söyleyen Aydın, şunları dile getirdi:
''Taksim Gezi Parkı'na, Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına ilişkin girişimin durdurulmasını, Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak, halkın en temel demokratik hak kullamını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, uygulatan, uygulayan sorumlulular hakkında soruşturma başlatılması ve yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.''
Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanımının yasaklanmasını da talep ettiklerini ifade eden Aydın, gözaltına alınan yurttaşların derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiç bir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını, tüm meydanlardan ve kamusal alanlarda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirtti.
'ŞİDDET DEVAM EDİYOR'
Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası'ndan Mücella Yapıcı da şiddetin durmadığını, Diyarbakır'da Ankara'da da şiddetin devam ettiğini, verdikleri dilekçelerin her yeri kapsadığını, mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi.
Açıklamanın ardından grup, dilekçelerini savcılığa sundu.