KARTN: 16 milyon €'luk sözleşme

Kartonsan, üretim tesisinde yenileme, kalite iyileştirmesi ve kapasite artışı sağlayacak bir yatırım planlıyor

Kartonsan Karton, üretim kapasitesinin % 30 oranında artması kapsamında Avusturya'da yerleşik Andritz AG şirketi ile 16 milyon euro tutarında niyet mektubu imzalandı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
25.05.2012 Tarihli Özel Durum Açıklamamız ile şirketimizin üretim tesisinde yenileme, kalite iyileştirmesi ve kapasite artışı sağlayacak bir yatırımın yapılmasının planlandığı ve mühendislik çalışmaların devam ettiği, söz konusu yatırım kapsamında üretim kapasitemizin % 30 oranında artmasının planlandığı, yurtdışı tedariklerle ilgili olarak Avusturya'da yerleşik Andritz AG şirketi ile kapsamlı sözleşme hazırlanması ve imzalanması için 16.000.000 Euro tutarında niyet mektubu imzalandığı kamuya bildirilmiştir.
Şirketimiz ile daha önce niyet mektubu imzalandığını bildirdiğimiz Avusturya'da yerleşik Andritz AG şirketi arasında yurtdışı tedariklerle ilgili olarak 16.000.000 Euro tutarındaki kapsamlı sözleşme 30.01.2013 tarihi itibariyle imzalanmıştır.
Yurtiçi tedariklerle ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir. Yatırımın toplam tutarı ve finansman şekli kesinleştiğinde kamuya açıklanacaktır. 
KARTN hisseleri yüzde 5 primle 294 TL'den işlem görüyor.