Karakaş Atlantis’in patronuna gözaltı

İş dünyasına yönelik FETÖ operasyonları İzmir’e sıçradı. Halka açık Karakaş Atlantis’in sahibi Kamil Karakaş gözaltına alındı

BORSAGUNDEM.COM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş dünyasında başlatılan FETÖ operasyonları çerçevesinde bugün İzmir’de 13 ünlü isim gözaltına alındı. Gözaltına alınan iş adamlarından biri de Kuyumcu Kamil Karakaş.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Karakaş Atlantis’in sahibi olan Kamil Karakaş’ın, sorgulanmak ve ifadesi alınmak üzere Emniyet’e götürüldüğü belirtildi. Operasyonların Emniyet Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

2013 yılında o zamanki adıyla İMKB’de halka açılan ve 13 yıl sonra borsaya gelen ilk kuyumcu şirketi olarak dikkatleri üzerine çeken Karakaş Atlantis, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de yer almıştı. Şirket 2012’de 184. sıradayken, 2013’te 92 basamak birden yükselerek 92.sıraya yerleşmişti.

Karakaş Atlantis’in resmi internet sitesinde şirketle ilgili şu bilgiler yer almakta:

2005 yılında Kamil Karakaş eski şirket ortaklarından ayrılarak Karakaş Atlantis Firmasını kurmuştur. İzmir-Gaziemir’ de bulunan yeni fabrikanın kurulması ile birlikte, geleneksel üretim anlayışından çağdaş üretim anlayışına geçmiş, zengin ürün çeşidi ile piyasa araştırması, tasarım ve moda trendlerinin uluslararası gelişmelerinin izlenebildiği çalışmalarına Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler A.Ş. Ünvanı adı altında devam etmiştir.

2013 yılına gelinceye kadar resmi olarak açıklanan büyük sanayi kuruluşları içerisindeki sıralamalarda her yıl yukarılara tırmanmış , en son rakamlarla 2012 Fortune’da ilk 500 ‘de 254. Sırada, aynı listede ihracatını en çok arttıran 6. Şirket durumunda , Ege Bölgesi Sanayi Odası sıralamasında 12. Sırada yer almıştır..

İzmir ve Konya bölgelerinde üretim fabrikası bulunan firmamızın 2000’e yakın kuyumcu bayisi bulunmakla birlikte, Türkiye çapında toplam 10 bölge müdürlüğü ile hizmet vermektedir. Atlantis Altın, Atlantis Elmas, Atlantis Mücevher, Love Atlantis Pırlanta ve Luna Gümüş markası ile hizmet veren firmamız yıllık olarak 50 milyon dolara yakın ürün ihracatı yapmaktadır.