İzmir Fırça operasyonunda satış zamanı

Kocakafa Erkan, Serkan Korkmaz ve Takara Murat perşembe günü buluştu, cuma günü patronlar yüksek miktarda hisse satışı yapacağını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

İzmir Fırça (IZFAS) hisselerinde gerçekleştirilen operasyonda son aşamaya gelindi. Cuma günü yüzde 16 düşüş yaşanan hisselerde patronlar, kulislerdeki konuşulanları doğrular gibi yüksek miktarda hisse satacağını açıkladı. Şirket ortaklarından Natan Kohen 725 bin 625 adet hisseyi, diğer ortak Orhan Dilberoğlu da 929 bin 143 adet hisseyi borsada satışa konu edilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurdu. Son dönemde hisselerin yüzde 100 yükselerek 3 lira seviyesinden 6 liranın üzerine çıkmasıyla yüksek miktarda ortak satışı yapılacağı borsa kulislerinde konuşuluyordu.

Hissede, Serkan Korkmaz ve Kocakafa Erkan olarak piyasada tanınan isimlerin işlem yaptığı iddia ediliyor. Oyuncuların, yaşı 70’i geçmiş Güzin Işık’ın hesaplarını kullandığı öne sürülüyor. Anadolu Yatırım’daki hesabın da Güzin Işık’a ait olduğu söyleniyor.

RODRİGO TAHTASINDA ORTAK SATIŞI YAPILDI

Rodrigo Tekstil hisselerinde de aynı isimlerin işlem yaptığı, zaman zaman karşılıklı pozisyonlar aldıkları ileri sürülüyor. Rodrigo tahtasında patronun yaptığı satışa bu isimlerin aracılık ettiği ileri sürülüyor. Benzer işlemi komisyon karşılığında İZFAS hisselerinde yapacakları iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor. Serkan Korkmaz ve Kocakafa Erkan’ın geçen hafta perşembe günü Takara Murat ile bir araya geldiği ve plan yaptığı öne sürülüyor. Perşembe günü yapılan plan sonrası cuma günü patronların yüklü miktarda hisse satışı için MKK’ya başvurmuş olmaları adeta iddaları doğruluyor.

Yatırımcıların defter değeri 1 lira olan hissede dikkatli olmaları öneriliyor.