İyi Parti, Ak Parti ile İttifak yapar mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sorulan soru İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de soruldu ve yanıtı şöyle oldu...


İYİ Parti lideri Meral Akşener,
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'AKP ile CHP’nin uzlaşma ihtimali var mı' sorusuna verdiği yanıtın ardından aynı soruya kendi partisi açısından yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’nin 20. Saat programında Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı. Akşener, “AKP-İYİ Parti yakınlaşması olabilir mi? Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için bir ittifak kurulabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AKP ile ittifak değil, bir masa kurulabilir. Elbette o masada oluruz. Ama sadece bizimle de olmaz. Ana muhalefet partisi de orada olmak durumundadır." 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün Olay TV’de “AK Parti'yle CHP'nin uzlaşma ihtimali var mıdır anayasayı değiştirmek için?” sorusuna şu yanıtı vermişti:
* Böyle bir ihtimalin olabilmesi için Erdoğan'ın demokrasiye inanması lazım, hukukun üstünlüğüne inanması lazım, her şey benden sorulur anlayışını bırakması lazım. Devlette kesinlikle liyakati egemen kılması lazım.
* Bu anlayışı ben kabul ediyorum derse reform yapılır tabi. Yani onlar geldiler de biz güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz, bakanlar parlamentoya gelmeli, her türlü hesabı vermeli, bütçe sorgulaması yapılabilmeli, devletin rakamları doğru dürüst açıklanabilmeli, bakan parlamentoya karşı, başbakan parlamentoya karşı sorumlu olmalı, cumhurbaşkanlığı sadece devletin sigortası olarak sınırlı yetkilerle bütün Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil edebilmeli. Böyle bir anlayışla gelirlerse biz niye hayır diyelim ki.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu aday olacaksa isabetli olur

 

Akşener: Bizim derdimiz memleket meselesi

 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması