İttifak yöneticisi Murat Kıvrak-Mecnur Çolak bağlantısı

İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kıvrak’ın sık sık Bulgaristan’a giderek firari manipülatör Mecnur Çolak ile görüştüğü ileri sürülüyor

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

İttifak Holding ve Adese hisselerinde yeniden firari manipülatör Mecnur Çolak adı konuşulmaya başlandı. Beyaz Filo ve Çemaş hisselerinde çok sayıda ismi mağdur eden Çolak’ın, İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kıvrak ile görüşmeye başladığı öne sürülüyor. Murat Kıvrak’ın pasaportuna bakıldığında sık sık Bulgaristan’a giderek Mecnur Çolak’ı ziyaret ettiği iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor.

DAHA ÖNCEKİ OPERASYONDA YAKAYI ELE VERMİŞLERDİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemlerde Adese ve İttifak Holding hisselerinde iddialara göre firari FETÖ’cü Faruk Bakaç ile firari manipülatör Mecnur Çolak büyük bir operasyon yapmış, hisselerde sert fiyat hareketleri yaşanmıştı. O dönemde SPK, işlem yapan kişilere ağır cezalar ve işlem yasağı getirmişti. İşlem yasağı getirilen isimlerden biri de Işıklar Grubu’nun patronu Rıza Kutlu Işık’tı. Çolak, piyasadan topladığı Işıklar Grubu hisselerine karşılık patron Rıza Kutlu Işık’a Adese hissesi aldırmış, SPK da bu işlemleri yakalayarak çok sayıda ismi cezalandırmıştı.

SPK’DAN MURAT KIVRAK’A PARA CEZASI  

Öte yandan Murat Kıvrak da geçtiğimiz yıl SPK tarafından idari para cezasına çarptırıldı. Kurum, özel durum açıklaması yapmadan yönetim kurulu üyesi olduğu Adese’ye ait 2.4 milyon liralık hisse satan Kıvrak’a 24.672 TL para cezası kesti.   

YENİ HALKA ARZ İÇİN GÖRÜŞÜYORLAR

Borsa çevrelerinde konuşulanlara göre borsada zarar ettirdiği Rus mafyasından köşe bucak kaçan Mecnur Çolak, Murat Kıvrak ile gizli gizli görüşüyormuş. İttifak Grubu’nun önümüzdeki dönemde yeni bir halka arz planladığı bu konuda da Çolak ile görüşmelerin yapıldığı ileri sürülüyor. Çevresindekilerin Çolak’ın doğru isim olmadığını söylemesine rağmen Kıvrak’ın ısrarcı olduğu öne sürülüyor. Kıvrak’ın tescilli manipülatörle görüşüyor olmasının perde arkasında farklı ilişkiler olduğu iddiası kulislerde dile getiriliyor.

Rus mafyası Mecnur Çolak, Metin Yüksel ve Rıza Kutlu Işık’ın peşine düştü

Firari manipülatör Mecnur Çolak vurguna hazırlanıyor

Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Flap hisselerinde

Adese'de Murat Kıvrak'a idari para cezası