İtalyanlar AB bayraklarını indiriyor

Dünyayı etkisine alan korona virüs nedeniyle en çok kaybı İtalya verdi. AB'den gereken desteği alamayan İtalyan siyasetçiler AB bayraklarını indirmeye başladı

Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıktıktan sonra hızla tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sağlık ve ekonomik etkilerinin yanı sıra uluslararası kuruluşların geleceğinin de sorgulanmasına neden oldu. Salgın karşısında karar almakta zorlanan ve üyeler arası dayanışmayı sağlayamayan Avrupa Birliği’nin (AB) geleceği tartışılır hale geldi.

Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’da siyasetçiler, salgınla mücadelede ülkelerinin yanında olmayan AB’ye sosyal medya hesaplarından paylaştıkları eylemlerle tepkilerini gösteriyor. İtalyanlar AB bayraklarını indirerek yerine İtalya’nın bayrağını çekti.

AB’ye bayraklı tepki

Tepki furyasında öncülüğü ise İtalya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli başlattı. Rampelli, odasında bulunan Avrupa Birliği bayrağını kaldırdı, yerine İtalya bayrağı astı. Öte yandan, Rampelli’ye Cadoneghe Belediye Başkanı Marco Schiesaro da katıldı. Schiesaro belediye binasının önündeki AB bayrağını iple bağlayarak bu duruma tepki gösterdi, o anları da kameraya kaydetti.