İşte manipülasyon böyle yapılır

Deniz GYO hisseleri yaklaşık bir haftada %55 oranında prim yaptı! Manipülatör yüklü alım yaptı, şirket özel bir durum olmadığını açıkladı!

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ

Deniz GYO hisselerinde olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. 17 Haziran tarihinde fiyatı 1.92 olan hisseler bugün 2.97 liraya yükseldi. Bir hafta gibi kısa sürede hisseler yaklaşık yüzde 55 oranında prim yaptı! SPK, “Yükselişin perde arkasında özel bir durum mu var?” diye sordu. Şirket ise “Özel bir durum yok” diye yanıt verdi. Peki, bu hisseler neden yükseliyor? Malum manipülatör operasyonunda Deniz GYO’nun PUPA Gayrimenkul’ün devralınması yoluyla birleşme işlemini kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde SPK onayıyla birlikte birleşme işlemi tamamlandı.

MANİPÜLATÖR 2 MİLYON ADET HİSSE ALDI

Hissede yaşanan yükselişin sırrını çözecek tek detay ise 1.80 liradan yapılan 2 milyon liralık alım. 2 milyon adet hisseyi alan manipülatör, daha sonra kendinden kendine alım satım yaparak fiyatı yukarı çekmeye devam ediyor. Son günlerde ise kendinden kendine işlemlerle hacim yaratarak tahtaya alıcı çekmeyi planlıyor. Alıcı bulabilirse yaklaşık 2 milyon adetlik hisseyi piyasada satmaya hazırlanıyor.

İŞTE MANİPÜLASYON BÖYLE YAPILIR!

Her şey ortada ve yapılanlar “İşte manipülasyon böyle yapılır” dedirten nitelikte.
Piyasa daha Kervansaray, Ataç İnşaat, İhlas Gazetecilik, Mango Gıda, Latek ve Çemaş gibi hisselerde yaşanan sert düşüşleri hazmetmeden Deniz GYO’da yaşanan sert fiyat hareketleri kaygıları artırıyor. SPK’nın yükselişi takibe alması ve şirketten özel durum açıklaması yapmasını istemesi küçük yatırımcılar için önemli bir uyarı olarak gösteriliyor. Yaklaşık bir haftada yüzde 55 oranında yükseliş ise küçük yatırımcılar için büyük risk olarak değerlendiriliyor.

İŞTE YAPILAN İŞLEMLER