İşte Aslı Şafak'ın sırları

Ekonomi ekranının gülen, esprili yüzü Aslı Şafak, bilinmeyenlerini Borsa Gündem'e anlattı. Dev röportaj yarın Borsagundem.com'da...

TRT'de başladı, Londra'ya uzandı. Ada'nın puslu, sisli, yağmurlu günlerinde herkes sıkılırken o çalıştı, özel yayınlarla, analizlerle, köşe yazarlığıyla büyüdü. Dile kolay, 12 yıl sonra gelen bir transfer telefonuyla hayatının akışı değişti. Ve 'Ver elini İstanbul'  dedi. İyi ki dedi, bizi Aslı Şafak'la tanıştırdı. Tanıştırmaktan öte, ismini ezberletti, işini, ekonomiyi sevdirdi,  programının müptelası etti. Piyasa derinliğinden krizlere kadar, ya da ekonomi kurmayları ile siyaset cephesinde sert çekişmeler yaşanırken, kimi zaman ustası olduğu analiz kıvamıyla, kimi zaman vatandaş gözüyle, sert görünen bir dünyada, bazen çok sıkıcı gibi gelen, bazen dar alanda kısa paslaşmalarla geçen konulara heyecan nasıl verilir, seyirci nasıl içeri çekilir, konuk nasıl seçilir, öğretti. "Ne anlattığınız kadar, nasıl anlattığınız da önemli" bakış açısıyla tanıştırdı. "Ekonomi bültenleri beni sıkar" diyenleri bile ekran başına mıhladı.

Pogramını kaçırmamak adına Bloomberg HT'nin sürekli açık kaldığı, cep telefonu saatlerinin 17.00'de alarma geçtiği andan itibaren 18.45'e kadar haftanın 5 günü iş yerlerimize, ofislerimize, evlerimize  konuk olan piyasa uzmanı, ekonomist Aslı Şafak'ı hep gülerken gördük ekranda. O günün, ülkenin, konuların kasvetli havasını dağıtmak adına... Bir talk show, bir stand-up tadında. Koparıp aldığı programıyla piyasanın derinliğini analiz ederken,  ekonominin o sert, erkeksi yüzünü, bir kabak tatlısı esprisiyle yumuşattı, grafikleri doğum günü pastasına benzetti, kalp elektrosu esprisiyle izletti. İzleyici mailine isyan ederken de tepkisini hiç saklamadı. Aslı gibi davrandı!

Bütün bu 'özetin özeti' bizim gördüğümüz, bildiğimiz Aslı Şafak. Peki ya bilmediğimiz? Ünlü bir gazeteci babanın genlerini taşıyan ekran gerisindeki Aslı Şafak kimdir? Neler yapar,  neler ister, neleri sever? Kızdıkları nedir, kimlerdir? Hayatı nerede, nasıl değişti? İstanbul'a nereden geldi? Borsa Gündem tüm bilinmeyenleri sordu. Herkesi konuşturan ünlü programcı, Borsa Gündem'e konuştu. Arkadaşımız Serap Sürmeli, Bloomberg HT koridorlarında Aslı Şafak'la dolaştı, sektör aktörlerinin ve yatırımcıların radarından hiç çıkmayan Şafak'a sırlarını anlattırdı.

*Londra'dayken ilk kim aradı? Bloomberg HT'ye transfer telefonu kimden geldi?
*O yarım saatte neler düşündü, kararını niçin değiştirdi?
*Londra günlerinde neler oldu
*Bloomberg'de çalışmak nasıl bir duygu?
*17.00'de başlayıp 18.45'te biten programı nasıl koparıp aldı?
*Devre Arası programında eksik olan neydi? Ne istiyordu?
*Böyle önemli bir başarının ardından teklifler geliyor mu? Ne teklif ediyorlar?
*Onun gözüyle İki finans merkezi Londra ve İstanbul arasındaki fark nedir?
*Programına nasıl hazırlanıyor, konu nasıl belirleniyor, konuk nasıl seçiliyor?
*B ve C planları var mı?
*Keyif aldığı konuklar kimler?
*İzleyiciyle interaktif olma hakkında neler düşünüyor? Hangi sorudan bıktı?
*Parasını nereye yatırıyor? Borsa'da yatırımı var mı?
*"Davulu Delen Jaguar Partisi"ndeki sır nedir? Gerçek nedir?
Serap Sürmeli sordu, Aslı Şafak o gülen yüzüyle, tüm içtenliğiyle yanıtladı. Dev röportaj yarın Borsagundem.com'da...