İşte Acun’un borsacısı

İmzasını attığı eğlence ve yarışma programlarıyla ekranın dahi çocuğu unvanını alan, TV8’le medya patronluğuna adım atan Acun Ilıcalı, borsada da adını sıkça duyuruyor. Peki, Acun’un borsada parasını kim yönetiyor? İşte Esat Yontuç…

BORSAGUNDEM.COM

TV8'in patronu Acun Ilıcalı'nın son dönemde borsada adı sıkça anılır oldu. Özellikle Transtürk Holding paylarını alma girişimi piyasada büyük ses getirdi. Ilıcalı, Acun Firarda programı ile çıktığı ekran yolculuğunda, kanal patronluğuna ve ardından borsaya kayıtlı bir şirketi almaya uzanan başarı hikayesi ile en çok konuşulan ünlüler arasında yer aldı.

“PARAMI BORSADA BİRE BEŞ YAPTILAR”

Acun Ilıcalı’nın, ekrandan kazandığı parasını borsada değerlendirdiği uzun süredir herkes tarafından bilinen bir konu. Zaten, 2016 yılı başlarında Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren’in sahibi olduğu Transtürk Holding’e talip olması, yatırım iştahını da ortaya koydu. Hatta kendisi 2013 yılında Borsagundem.com’ da yayınlanan kulis haberde yer alan açıklamasında parasını yöneten portföy için, “Uzun yıllardır tanıdığım, güvendiğim, çok sevdiğim arkadaşlarım. Paramı borsada bire beş yaptılar” diyerek, borsaya ilgisini ortaya koymuştu.

“BORSADAKİ KASASI” ESAT YONTUÇ

Acun Ilıcalı’nın sözünü ettiği “Uzun yıllardır tanıdığım, güvendiğim, çok sevdiğim arkadaşım” dediği isim için çok uzağa gitmek gerek yok. Acun’un işaret ettiği o kişi, ‘borsadaki kasası’ olduğu söylenen Esat Yontunç. 1990’lı yıllardan bugüne Ilıcalı’nın borsa işlemlerini yürüten kişi olarak bilinen Yontuç, Acun’un çocukluk ve iş arkadaşı. Acun Firarda programında Ilıcalı’nın kameramanlığını yapan Yontuç aynı zamanda sağ kolu. Birlikte birçok çalışmaya imza atan ikilinin arasından su sızmıyor.

SPK’DAN CEZA ALDI

Ilıcalı’nın ekranlardan kazandığı milyonları borsada yöneten ve sonuçsuz kalan Transtürk’ü satın alıp borsaya açılma planının arkasındaki isim olduğu konuşulan Esat Yontuç’u piyasa, aldığı cezayla da tanıyor. Yontuç, Kepez Elektrik T.A.Ş. ve Çukurova Elektrik A.Ş. hisse senetleri üzerinde yapılan işlemler nedeniyle SPK’dan işlem yasağı cezası aldı. 45 yaşındaki borsacının işlem yapmadığı belirtilirken Acun Ilıcalı’nın milyonlarca liralık servetini yöneten isim olduğu konuşuluyor.  

Magazin basınında da yer alan Esat Yontunç bir zamanlar Burcu Esmersoy'la aşk yaşadı. Eğlenceli ve Ilıcalı gibi başarılı olan Esat Yontunç'un adı sonrasında Aslışah Alkoçlar ile aşk dedikodularına karışmıştı.

Acun Transtürk'ten vazgeçip onları aldı

 Acun'dan borsada büyük hayal kırıklığı!