İspiyoncu Bahadır Rodrigo’da herkesi yaktı

4 ay gibi kısa sürede 1.8 liradan 6.70’e kadar yükselen Rodrigo hisseleri bugün 3. tabanı gördü

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

İsmi sık sık borsada manipülasyonlara karışan Rodrigo Tekstil hisselerinde son dönemde borsa tarihine geçecek fiyat hareketleri yaşanıyor.

4 ay önce 1.80 lira seviyesinden işlem gören Rodrigo Tekstil, 6.70 lirayı gördükten sonra sert düşüşlere sahne oldu. Bugün 3. Tabanın gören hisse 2.69 lira ve alıcısı yok. Tavan seviyesinde de 600 bin loto yakın satıcı bulunuyor. Hissede bir süredir borsa çevrelerinde İspiyoncu Bahadır olarak bilinin kişinin işlem yaptığı biliniyor. Hisseleri Kocakafa Erkan’dan devralan İspiyoncu Bahadır’ın, bir süredir hisseleri pazarlamaya çalıştığı borsa kulislerinde konuşuluyordu.

BİRLİKTE İŞ YAPTIĞI KİŞİLER VE ÇEVRESİNİ DOLANDIRMIŞ

Yanına Ahmet ve Fatih ismindeki iki kişiyi alan İspiyoncu Bahadır’ın internet üzerinden twitter başta olmak üzere sosyal medyadan pazarlama yaptığı söyleniyor. İspiyoncu Bahadır’ın zirveden 150-200 bin adet hisseyi sattıktan sonra başlayan çöküşte en fazla Ahmet ve Fatih isimli pazarlamacıların zarar gördüğü söyleniyor. Bahadır’ın da çevresindeki bazı isimlere hisse aldırdığı ifade ediliyor.    

Bu arada Anadolu Yatırım'dan dün tabana gönderilen yaklaşık 40 bin lotluk hissenin de Burak Bayram Yaman'ın kullandığı hesaplardan geldiği söyleniyor. 

ÖNCE DOLANDIRIYOR SONRA KAYIPLARA KARIŞIYOR

İspiyoncu Bahadır’ın bu operasyonda da çok sayıda kişiyi dolandırdığı dile getiriliyor. Sıkıştığında, yakın akrabalarından birinin hastalığını bahane ederek memleketine kaçan Bahadır’ın yine kayıplara karıştığı bu sefer Rusya’ya bile kaçmış olabileceği söyleniyor.