İran gerginliği sonrası savunma sanayisi hisseleri yükseliyor

Orta Doğu'daki artan gerilimlerle, 2020'de borsalardaki güçlü başlangıç durdu. Gergin Wall Street yatırımcıları artan jeopolitik risk nedeniyle varlıklarını satarken, savunma sanayisi hisseleri yükseliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen hafta İranlı General Kasım Süleymani’yi öldüren ABD hava saldırılarının ardından, savunma sanayisindeki şirketlerin hisseleri tırmanmaya başladı. Borsalarda son beş günü boyunca SPDR® S&P Aerospace & Defense ETF (XAR) endeksi yüzde 4 yükselirken, iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (ITA) endeksi yüzde 2,5 yükseldi.

ABD’li büyük savunma sanayisi şirketlerinin hisseleri artmaya devam ediyor. Northrop Grumman geçen Cuma günkü ralliye liderlik etti. Northrop son beş günde % 8 artarken Lockheed Martin ve Raytheon sırasıyla % 4 ve% 2 oranında arttı.

Hareket beklenen 8 hisse 07/01/2020

Enerji ve petrol şirketlerinin hisseleri cuma günü % 4 artış gösterdi. Petrol fiyatları üç ayın sonunda ilk defa 70 doların üzerine çıktı. Geçen haftanın başlangıcından bu yana Whiting Petroleum, Occidental Petroleum ve Hess hisseleri sırasıyla% 15,% 11 ve % 5 arttı.

ABD, İran'ın Amerikan bankalarına ve üniversitelerine karşı siber saldırılar yapma beklentisi siber güvenlik hisselerini artırdı. Siber güvenlik hisseleri beş günde % 2,5 arttı.

Borsada yön yeniden yukarı döndü

Forbes dergisinin yazısında füze sonrası savunma ve enerji hisselerinin yükselmesinin normal olduğu yorumu yapıldı.

Perşembe günkü hava saldırılarından bu yana, altın ve tahvil gibi güvenli liman sayılan varlıklar ralliye geçti. Örneğin yatırımcılar için geleneksel güvenli atfedilen altın yaklaşık % 3 arttı ve geçen haftanın sonunda dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Başka bir alternatif olan Bitcoin, ABD hava saldırısının bu yana % 9 arttı.

2020’nin en önemli yatırım aracı altın olabilir